Webinar Digital Cleanup Day : hoe gaan we om met onze steeds groter wordende digitale footprint? 👣

Webinar Digital Cleanup Day : hoe gaan we om met onze steeds groter wordende digitale footprint? 👣


7 March 2024

De Buyer Group ICT, ISIT-BE en de Nationale Coalitie voor Duurzame Digitalisering organiseren samen een webinar in de aanloop naar Digital Clean Up Day.

📆 Datum & tijd : 7 maart (14u00 tot 15u30)
📍 Waar : online (Teams)
✍️ Inschrijvingen : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeKYgqDFTE60BjyHaXTl9mq9bU7XtezHTcutUQ2UGRyJZFkWw/viewform

In het webinar gaan we in op concrete tools en praktijkvoorbeelden die helpen om in jouw organisatie bewustzijn te creëren over het belang van het opschonen van data en om te delen hoe andere organisaties dit aanpakken. Naast het verminderen van het energieverbruik van jouw organisatie, rem je zo ook de steeds groeiende benodigde opslagcapaciteit. Uiteraard gaan we ook in op waar publieke organisaties rekening mee moet houden in het kader van de regelgeving rond archivering en openbaarheid van documenten.

Wat is Digital Clean Up Day? Tijdens deze internationale actie, die elk jaar op de derde zaterdag van maart plaatsvindt, wordt aandacht gevraagd voor het belang van het opschonen van onze digitale voetafdruk. Inmiddels zijn verschillende tools en goede voorbeelden ontwikkeld die ingezet kunnen worden om zelf aan de slag te gaan. enerzijds door onze digitale gegevens op te schonen en anderzijds door onze digitale apparatuur een tweede leven te bieden.

📲 Info over Nationale Coalitie voor Duurzame Digitalisering : https://coalitieduurzamedigitalisering.nl/
📲 Info over Buyer Group ICT  : https://www.omgeving.vlaanderen.be/nl/form/buyer-group-ict

Meer infor over de Digital Cleanup Day : isit-be.org/the-digital-cleanup-day-2024

View full calendar